Nieuws Rodaboulevard

Lees hier het laatste nieuws

WMC positief gestemd

Oordelend naar het aantal inschrijvingen op WMC 2022 is de organisatie positief over het aantal deelnemers voor de komende editie die plaatsvindt van 7 tot en met 31 juli 2022. Het aantal aanmeldingen schommelt ondanks de pandemie rond de 200.

Met dit aantal kan het WMC volgens artistiek manager Björn Bus bouwen aan een aansprekend programma dat recht doet aan de internationale allure die het festival geniet. “Op dit moment zijn nog niet alle orkesten zover dat ze definitief hebben ingeschreven. We willen de deur voor die potentiële deelnemers nog openhouden tot en met 15 december.” Door de coronacrisis hebben veel deelnemers uit de lagere divisies namelijk een valse start gehad in hun voorbereidingen voor het WMC. De verwachting is dan ook dat er nog enkele deelnemers worden toegevoegd aan de wedstrijdonderdelen. Voor zowel de concertwedstrijden in de Rodahal en het Parkstad Limburg Theater in Kerkrade als voor de Mars- en Showwedstrijden spreken we wel al van een representatief programma.

WMC voorzitter Max Kousen geeft aan “we houden natuurlijk rekening met de onzekerheid van de (nationaal en internationaal) geldende Corona-restricties. Ondanks die onzekerheid heerst er een geest van optimisme bij deelnemers en de WMC-organisatie.

De wereld snakt naar muziek, dat voelen wij ook en wij willen en zullen er alles aan doen om dit mogelijk te maken. Maar dat betekent niet dat we aan de Coronacrisis voorbij kunnen gaan en in de huidige tijd de nodige realiteitszin dienen te betrachten. Die noopt ons tot voorzichtigheid. We zijn immers als gastheer verantwoordelijk voor onze deelnemers en bezoekers. We zijn hoopvol voor de toekomst en de ruif aan inschrijvingen stemt positief, doch wij zullen echter door de internationale omstandigheden vinger aan de pols dienen te blijven houden.” Bron: wmc.nl

Heeft u vragen of suggesties voor de Rodaboulevard?

Stuur ons een bericht
maak bericht