Nieuws Rodaboulevard

Lees hier het laatste nieuws

STARTBIJEENKOMST WINDENERGIE PARKSTAD-ZUID

Op maandag 25 november is van 19.00 uur tot 21.00 uur in het Parkstad Limburg Stadion een startbijeenkomst over Windenergie Parkstad-Zuid. Het doel van het project is om gezamenlijk windprojecten te realiseren in Parkstad-Zuid. Tijdens de bijeenkomst informeren we de aanwezigen over het project en doen we de oproep om met ons mee te denken en doen.

Op weg naar een energieneutraal Parkstad .De gemeenten Heerlen, Kerkrade en Simpelveld willen samen windmolens bouwen om duurzame energie op te wekken. Hiermee zetten we een stap in de goede richting voor een energieneutraal Parkstad in 2040, want dat is het doel en de afspraak! Energieneutraal betekent dat we in de regio evenveel energie opwekken als dat we zelf nodig hebben. Windprojecten helpen ook om de opwarming van de aarde tegen te gaan zoals we dat hebben afgesproken in het Klimaatakkoord.

Wethouder duurzaamheid Wiel Schleijpen: “Iedereen moet een bijdrage leveren om klimaat verandering tegen te gaan. Ook gemeenten moeten daarin hun verantwoordelijkheid nemen, bijvoorbeeld  in het opwekken van duurzame energie. Onlangs hebben alle fracties van onze gemeenteraad tijdens een themabijeenkomst over duurzame energie het collegevoorstel, om de mogelijkheden voor windmolens te onderzoeken, unaniem gesteund. Het is verstandig om dat samen met onze buurgemeenten te doen. Alleen al vanwege het feit dat we niet enkel de lasten dragen, zoals bij de windmolens vlak over de grens in Aken, maar er ook van profiteren. De plannen van onze buurgemeenten zullen immers niet stoppen als wij niet meedoen. Afwachten en niets doen is geen optie. Maar betrokkenheid van onze inwoners is voor mij wel een voorwaarde om tot een gedragen voorstel te komen.”

Voordelen voor de omgeving: denk en doe mee.We willen en kunnen dit niet zonder de omgeving hier actief bij te betrekken. Daarom zijn we op zoek naar mensen die met ons mee willen denken over vragen als: waar moeten de windmolens komen, waar moeten we op letten en hoe kunt u als inwoner meeprofiteren?

Programma en aanmelden.Op 25 november leggen de verantwoordelijke wethouders uit wat het project inhoudt en gaan ze hier met de aanwezigen over in gesprek. U bent uiteraard van harte welkom. In verband met de organisatie van de bijeenkomst, willen we graag dat mensen die naar de bijeenkomst komen, zich aanmelden via de volgende link: www.windenergieparkstad.nl/aanmelden. U kunt zich aanmelden tot en met donderdag 21 november.

  • Wanneer? Maandag 25 november van 19.00 tot 21.00 uur
  • Waar? Parkstad Limburg Stadion, Roda J.C. Ring 1, 6466 NH Kerkrade

 

Heeft u vragen of suggesties voor de Rodaboulevard?

Stuur ons een bericht
maak bericht