Nieuws Rodaboulevard

Lees hier het laatste nieuws

Nieuwe stevige uitbreiding Leisure Dome is nog niet de laatste stap voor de Rodaboulevard

Een flink aantal extra meters, een nieuw ingericht parkeerterrein en stoute plannen voor de Leisure Dome. Precies vijf jaar na de opening in september 2013 wordt begonnen met de laatste geplande uitbreiding van het amusements- en horecacenter. Daarmee is het plafond op de huidige plek in principe bereikt.

Maar projectontwikkelaar Wyckerveste kijkt ook verder. De laatste geplande uitbreiding van de Leisure Dome in Kerkrade start op 12 september. Op de dag dat het succesvolle amusements- en horecacenter vijf jaar bestaat, zal de eerste paal de grond in worden geslagen. Volgens de huidige planning moet de nieuwbouw een jaar later klaar zijn. Het plafond op de huidige plek lijkt dan bereikt. Maar voor het geval de honger naar leisure en horeca dan nog niet gestild is, kijkt projectontwikkelaar Wyckerveste alvast verder naar andere mogelijkheden op de Rodaboulevard.

Aanbouw
Met de uitbreiding komt het totaal aantal vierkante meters van de Leisure Dome straks op dertigduizend. De aanbouw komt aan de linkerkant van het bestaande gebouw, naast Happy Italy en in de richting van de afrit van de N281. Het is nog niet definitief bekend welke bedrijven in de nieuwe ruimten zullen komen. „We zijn met de nodige partijen in gesprek en we hebben een redelijk beeld van hoe het uiteindelijk ingevuld moet worden. Maar er zijn nog geen handtekeningen onder de huurcontracten gezet”, zegt Wyckerveste-directeur Hessel Meijer. „We hebben het geluk dat we kunnen kiezen uit concepten. Er is meer vraag dan aanbod.”

Een van de gesprekspartners is Danny Deng, eigenaar van wokrestaurant Parkstad Plaza. „Wij hebben de intentie om op de Rodaboulevard uit te breiden, maar we zijn nog in gesprek hierover.” Naast Parkstad Plaza bekijkt Deng ook de mogelijkheid om in de nieuwbouw een vestiging van het Aziatisch restaurant Dadawan onder te brengen. Na Maastricht, Arnhem en de geplande opening van een vestiging in Eindhoven, zou Kerkrade de vierde locatie moeten worden. „Hierover zijn we al wat langer in gesprek en dat ziet er goed uit. Maar we moeten even afwachten”, zegt Deng.

Parkeren
Oorspronkelijk zou de uitbreiding van de Leisure Dome groter uitvallen. „Maar door het succes hebben we ook te maken met enorme parkeerdrukte”, zegt Meijer. „Daarom hebben we besloten niet volledig door te bouwen tot aan de afrit. Naast de aanbouw komen parkeerplaatsen, op de plek waar nu ook al geparkeerd kan worden.”

De Leisure Dome trok vorig jaar zo’n twee miljoen bezoekers, hetgeen nog weleens zorgde voor verkeerschaos. Daarom zal het huidige parkeerterrein aan de voorkant op de schop gaan. Meijer: „Dat gaan we opnieuw inrichten. En er ligt een plan om de nodige parkeerplaatsen te ruilen met Hornbach. Dat gaat om een ruil van plekken aan de voorkant van de Leisure Dome tegen plekken aan de achterkant van Hornbach.”

Plannen
Als het aan Meijer ligt, zijn dat voorlopig de laatste werkzaamheden op de huidige plek: „Qua gebouw en structuur wel, qua inhoud natuurlijk niet. Want we moeten blijven vernieuwen. Maar na de uitbreiding en het parkeerterrein is het wel een beetje klaar op die plek. Je zou mogelijk nog iets boven parkeerplekken kunnen bouwen, maar de vraag is of je dat moet willen.”

Toch is de uitbreiding waarschijnlijk niet de laatste stap op het gebied van leisure. Meijer: „Dat denk ik niet, nee. Rond de Rodaboulevard en de Locht liggen nog wel mogelijkheden. We hebben wel wat stoute plannen, maar daar kan ik nu nog niks over zeggen.”

 bron: Limburger.nl

Heeft u vragen of suggesties voor de Rodaboulevard?

Stuur ons een bericht
maak bericht