Nieuws Rodaboulevard

Lees hier het laatste nieuws

Bombrief ontploft in postsorteerbedrijf Kerkrade

In een postsorteerbedrijf aan de Wiebachstraat in Kerkrade,in de omgeving van het Roda-stadion, is woensdagochtend een briefpakket ontploft.
De straat is afgezet. De brandweer is met meerdere wagens aanwezig.

De explosie was om 08.30 uur. Er zijn geen gewonden gevallen. Het bedrijf is ontruimd en Team Explosieven Verkenning komt ter plaatse om onderzoek te verrichten. Ongeveer een half uur eerder was er ook een explosie in de postkamer van een bedrijf in Amsterdam. Ook daar vielen geen gewonden. Volgens de politie is het nog niet bekend of er een verband is.

De afgelopen tijd werden in het land al meerdere bombrieven aangetroffen. De meest recente werd vrijdag gevonden, in een postsorteercentrum aan de Australiƫhavenweg in Amsterdam.

De brief bevatte een explosief dat zwaar lichamelijk letsel had kunnen aanrichten, zei een politiewoordvoerder. De recherche meldde de vondst mee te nemen in het onderzoek naar de eerder verzonden bombrieven in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Maastricht.

Incassobureau
De brief van vrijdag werd herkend aan dezelfde verdikking die eerdere brieven ook hadden. Een adressticker van het Rotterdamse incassobureau Centraal Invorderings Bureau (CIB) als afzender ontbrak, maar heeft er waarschijnlijk wel op gezeten. Eerdere brieven hadden wel een dergelijke sticker. Echte brieven die het CIB verzendt, worden hier nooit van voorzien: de afzender staat normaal gesproken gedrukt op de envelop.

In totaal zijn er diverse waarschuwingsbrieven en bombrieven verstuurd. De bombrieven kwamen onder meer terecht bij hotel Okura in Amsterdam, een tankstation in de hoofdstad en een makelaarskantoor in Utrecht. Twee bombrieven zijn deels verbrand retour ontvangen door het Rotterdamse incassobureau Centraal Invorderings Bureau (CIB), dat er volgens de politie niets mee te maken heeft.

Bron: De limburger

Heeft u vragen of suggesties voor de Rodaboulevard?

Stuur ons een bericht
maak bericht