Nieuws Rodaboulevard

Lees hier het laatste nieuws

Oordelend naar het aantal inschrijvingen op WMC 2022 is de organisatie positief over het aantal deelnemers voor de komende editie die plaatsvindt van 7 tot en met 31 juli 2022. Het aantal aanmeldingen schommelt ondanks de pandemie rond de 200.

Vrijdag 26 november opent HORNBACH Vloeren haar deuren in Kerkrade. Deze nieuwe retailformule staat met een oppervlakte van 7.000 m² volledig in het teken van vloeren in alle soorten en maten. ’s Ochtends om 07.00 uur wordt de vestiging aan de Wiebachstraat in Kerkrade feestelijk geopend. Het is de eerste vestiging van HORNBACH Vloeren in Nederland en daarmee een primeur voor Kerkrade.

De vernieuwde rotonde bij het Parkstad Limburg Stadion is door Pierre Vermeulen en wethouder Tim Weijers (Openbare Ruimte & Marketing) onthuld. Een oproep van beiden voor invulling van de rotonde leidde tot maar liefst 124 reacties, en die zijn verwerkt in het ontwerp. “De hoofdingang naar het stadion en de hele Rodaboulevard verdienen een mooie herkenbare Kerkraadse entree voor de ruim 6,5 miljoen bezoekers per jaar.

De rotonde bij de ingang van de Rodaboulevard in Kerkrade bestaat tot op heden slechts uit een cirkel van gras. Na een oproep tot een mooiere invulling van het drukbezochte verkeerspunt is er nu een winnend ontwerp.

Op 1 januari 2021 vindt er bij Stalumex BV een wisseling van directie plaats. Het bedrijf werd in 1999 opgericht door Ben van Mölken en biedt maatwerkoplossingen in aluminium en stalen ramen, deuren en (vlies)gevels.

De WoonWijzerWinkel Parkstad opent in september op de Rodaboulevard.

Een flink aantal extra meters, een nieuw ingericht parkeerterrein en stoute plannen voor de Leisure Dome. Precies vijf jaar na de opening in september 2013 wordt begonnen met de laatste geplande uitbreiding van het amusements- en horecacenter. Daarmee is het plafond op de huidige plek in principe bereikt.

In een postsorteerbedrijf aan de Wiebachstraat in Kerkrade,in de omgeving van het Roda-stadion, is woensdagochtend een briefpakket ontploft.
De straat is afgezet. De brandweer is met meerdere wagens aanwezig.

Kerkrade – Onlangs feliciteerde wethouder Dion Schneider (Economische Zaken) dierenspeciaalzaak Jumper met haar komst naar de Rodaboulevard Kerkrade. Jumper opende op 22 januari jl. haar deuren aan de Roda JC Ring en is met ruim 70 winkels door heel Nederland een grote speler op het gebied van diervoeding en dierbenodigdheden.

Ook dit jaar is Kerkrade alweer volop in kerstsfeer. De sfeerverlichting in het centrum en in de wijken is ontstoken en verspreid over de wijken zijn diverse verlichte kerstbomen geplaatst.

Op maandag 25 november is van 19.00 uur tot 21.00 uur in het Parkstad Limburg Stadion een startbijeenkomst over Windenergie Parkstad-Zuid. Het doel van het project is om gezamenlijk windprojecten te realiseren in Parkstad-Zuid. Tijdens de bijeenkomst informeren we de aanwezigen over het project en doen we de oproep om met ons mee te denken en doen.

Ook deze zomer rijdt de Beleefbus Kerkrade weer langs de vele bezienswaardigheden die de stad rijk is. Onze gidsen laten u de mooiste plekjes van de stad zien tijdens de 2,5 uur durende rondrit. Zo komt u alles te weten over het Kerkrade van vroeger én nu.

Het muziekevenement Terug Naar Toen Outdoor vindt vrijdag 26 juli om 15.00 uur plaats op de Rodaboulevard in Kerkrade. Zanger Jody Bernal is één van de top-acts.

Op 20 juni verrichtte wethouder Dion Schneider (Economische Zaken) de officiële opening van het nieuwe afhaalrestaurant Domino’s aan het Theaterplein in Kerkrade-Centrum. Hier kun je terecht voor een ruime keuze aan pizza’s en sandwiches, om zelf af te halen of om te laten bezorgen.

Heeft u vragen of suggesties voor de Rodaboulevard?

Stuur ons een bericht
maak bericht